Hem Coaching Samtalsterapi Organisationsutveckling Om mig Kontakt Etableringslots/Jobbcoach
Om mig
 
 
Eden Utveckling består av mig Lena Edén. Jag har många års erfarenhet av att arbeta med och coacha människor mot sina mål. I professionen har jag hjälpt andra att utvecklas, även då läget verkar låst och förutsättningarna dåliga.
 
Jag har flera högskoleutbildningar där psykologi och samtalsmetodik är centrala delar. I början av min yrkesbana arbetade jag med äldre människor och fick följa det skede som går mot slutet av livet. Intresset för vad som påverkar livsberättelsen fick mig att börja studera psykologi och snart fastnade jag för utvecklingpsykologins teorier för det lilla barnet. Jag skaffade också en förskollärarexamen och arbetade en tid inom yrket. Här utvecklades intresset för hur välbefinnande, självkänsla och självförtroende påverkar inlärning och utveckling. Det ledde till en lärarexamen. Under de år jag var verksam som lärare kom jag att arbeta med äldre elever och familjer som inte fungerade. Snart rekryterades jag som specialpedagog och mina uppgifter kom mer utpräglat  att handla om samtal och coachning av ungdomar och deras föräldrar samt arbetslag. För att ytterligare utvecklas i rollen som samtalspartner och handledare skaffade jag specialpedagogkompetens. 
 
Cirkeln slöts då jag jobbat med människor i livets alla skeden och steget att forma min egen verksamhet inom samtal och utveckling kändes naturligt.
 
 
Min grundsyn
Min människosyn är holistisk och harmonierar med psykosyntesen som är en modern, praktisk och utvecklingsorienterad psykologi. Människan ses som en helhet där kropp, själ, känslor och intellekt står i intimt samspel med varandra. Viljan och eget ansvar är centrala begrepp.
 
Att ha en teoretiskt förankrad kunskap är viktigt. Det i sig gör dock ingen till en god samtalsterapeut eller coach. Människor är individer och reagerar olika på behandlingssituationer och tekniker. Därför är det av största vikt att personer som söker hjälp erbjuds olikartade men effektiva och vetenskapligt grundade behandlingsformer. Ytterst måste det vara klientens behov som styr samtalen.
 
Att få människor att utvecklas mot sina sanna drömmar och sin fulla potential kräver lyhördhet och fingertoppskänsla.
Lena Edén 0707-395522 lena@edenutveckling.se